Otvorene prijave za POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih 2023

Beograd, 23.05.2023.

Fondacija Centar za demokratiju, u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana, u okviru projekta „Regionalni dijalog mladih za Evropu“ organizuje POLITEIA Regionalnu školu za participaciju mladih.

Škola će biti održana od 6. do 12. jula 2023. u Nišu, a konkurs za prijem učesnika/ca je otvoren do 4. juna 2023. godine.

Prijavni formular možete popuniti OVDE.

Tradicionalna POLITEIA škola prepoznata je kao jedan od vodećih neformalnih programa edukacije za mlade u regionu, sa preko 1.800 polaznika/ca od 1997. godine do danas.  Neka od glavnih pitanja koja će biti u fokusu ovogodišnje POLITEA škole su:

  • Evropska unija i proširenje – Zapadni Balkan i pristupanje EU: zastoj ili napredak? Kakav ekonomski i društveni napredak donosi usvajanje evropskih standarda?
  • Javni prostor – inkluzivan, demokratski, bez govora mržnje i bez lažnih vesti.
  • Regionalna saradnja – uslov za pristupanje ili realna potreba na Zapadnom Balkanu?
  • Kakve su politike za mlade u EU i na Zapadnom Balkanu?

 

Učešće u POLITEIA regionalnoj školi za participaciju mladih 2023 je otvoreno za sve punoletne srednjoškolce, studente, aktiviste i mlade stručnjake uzrasta 18-25 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova* i Severne Makedonije. Više informacija zainteresovani mogu pronaći na portalu: www.politeia.institute 

Regionalni dijalog mladih za Evropu realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije.