Podrška kampanji “We the peoples”

 

Niš, 14. septembar 2021. godine 

Centar za ljudska prava-Niš  je član Koalicije “We the Peoples”, koja se poslednjih meseci obraćala i kancelariji generalnog sekretara Gutereša i ministarstvima spoljnih poslova u više od 80 demokratskih država članica UN-a, pozivajući ih da ne troše ovu istorijsku priliku da globalno upravljanje učine demokratičnijim i inkluzivnijim.

U poslednjim satima pre predstavljanja izveštaja UN, od strane generalnog sekretara Gutereša, u kome je izložen njegov plan za nadogradnju UN-a,  želimo da se uverimo da  UN pamti  da je odgovoran da svim ljudima da glas u UN i javno šaljemo poruku koalicije “We the Peoples”:

Generalni sekretaru Gutereš-Ne gubite ovu priliku da postavite temelje za to da UN budu demokratičniji i inkluzivniji!

Kada predstavljate svoju mapu puta za nadogradnju UN -a u „Našoj zajedničkoj agendi“, imajte na umu da su vas u svim vašim konsultacijama građani iz svake zemlje članice UN -a pozvali da učinite UN demokratičnijim i približite ga svojim životima.

Predsedavali ste nekim od najstrašnijih i globalizovanijih kriza u istoriji čovečanstva. Svi smo pogođeni i nikada nismo imali veću potrebu za inkluzivnim i demokratskim globalnim upravljanjem.

Pozivamo vas da “We the Peoples”- obećanje Povelje UN – postane stvarnost. Potrebna nam je Svetska građanska inicijativa UN, Parlamentarna skupština UN i izaslanik civilnog društva UN.

Sada je vreme.

Kampanju možete podržati ovde.