Potpišite peticiju #UIMEKULTURE

Ovom kampanjom Srbija u pokretu želi da vratimo kulturu na naše “male ekrane”, pokažemo da i druga strana Srbije postoji i izborimo se za svoje mesto u javnom prostoru.

ŠTA SU CILJEVI KAMPANJE I ZAHTEVI NARODNE INICIJATIVE?

1. Želimo više dečijeg kulturnog sadržaja (minimum 30 minuta na svim televizijima sa nacionalnom frekvencijom).
Deca u Srbiji su svakodnevno izložena scenama nasilja i promociji pogrešnih vrednosti što može negativno uticati na njihov razvoj. Naša odgovornost je da im omogućimo alternativu.

2. Zalažemo se za poštovanje zakona 
a. Ne želimo da ukidamo rijalitije, želimo balans! Zalažemo se za manji broj sati prikazivanja rijaliti programa na nacionalnim frekvencijama u periodu od 6 do 22h kako bi više prostora bilo za kulturu.
b. Zakon se svakodnevno krši (član 68) i da bismo to sprečili zalažemo se za ukidanje uživo prenosa rijaliti programa u periodu od 6 do 22 časa. Ti sadržaji su necenzurisani i najčešći su uzrok kršenja zakona.
c. Zalažemo se za pooštravanje kazni za nepoštovanje postojećeg zakona.
Ekspertizu pravnog segmenta pokriva Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti

KAKO ŽELIMO DA TO POSTIGNEMO?

UDRUŽIVANJEM GRAĐANA koji misle da je ova tema važna.Ukoliko u 7 dana (zakonski rok) između 23.-30.juna zajedničkim snagama sakupimo 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu i te potpise fizički predamo Skupštini, poslanici u Narodnoj Skupštini će naše zahteve morati da stave na dnevni red Skupštine Republike Srbije.
Ekspertizu organizovanja zajednice pokriva UG Srbija u pokretu

KOLIKO NAS IMA?

Preko 2 000 ljudi je do sada podržalo kampanju #UIMEKULTURE. 16 timova iz 8 gradova/mesta Srbije je do sada organizovalo brojne kreativne akcije i događaje. Želimo da se naš glas čuje, a da bi se to desilo mora nas biti mnogo više. Da li ćeš nam se i ti priključiti? 

Peticiju možete potpisati svakog dana od 24. do 28. juna od 9 do 5 u Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4, Beograd.