Poziv mladima za učešće na treningu za trenere iz oblasti medijske pismenosti (MP) i u sprovođenju radionica o MP u školama

Beograd, 26. januar 2022. godine

Novosadska novinarska škola (NNŠ) sa partnerskom organizacijom Juventas iz Crne Gore poziva mlade (18-30 godina) novinare i/ili aktiviste da se prijave da učestvuju na regionalnom treningu za trenere medijske pismenosti i u sprovođenju pet radionica u osnovnim ili srednjim školama u Srbiji.

Regionalni trening će se održati u Crnoj Gori  u periodu od 20. do 28. februara 2022. godine, a okupiće mlade iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Učesnici i učesnice treninga će imati priliku da steknu znanja iz oblasti medijske pismenosti, ali i da savladaju veštine vođenja radionica neformalne edukacije i omladinskog rada kako bi i sami kasnije mogli da drže radionice u ovoj oblasti. Učesnici koji uspešno završe trening dobiće Youthpass sertifikat.

Nakon završenog treninga, učesnici će biti u mogućnosti da u praksi primene stečeno znanje tako što će održati pet radionica od 45 minuta u osnovnim ili srednjim školama u Srbiji do 31. maja 2022. Za održavanje radionica predviđen je honorar od ukupno 375 evra bruto. Učesnici sami kontaktiraju i pronalaze škole u kojima će održati radionice. Na samom treningu učesnici će dobiti smernice i uputstva kako da realizuju ove radionice u školama kao i potrebne materijale.

Poziv je otvoren za mlade starosti od 18 do 30 godina, koji ispunjavaju makar jedan od sledećih uslova:

  •  imaju radno i aktivističko iskustvo u oblasti omladinskog rada,
  • imaju radno i aktivističko iskustvo u oblasti novinarstva, medijske pismenosti i slično,
  • studiraju ili su završili neki od relevantnih fakulteta (novinarstvo, komunikologija, humanističke nauke),
  • završili su relevantne programe, kurseve i obuke iz oblasti novinarstva i medijske pismenosti.

Više detalja o pozivu možete pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole, ovde

Rok za odazivanje na poziv je 5. februar 2022. do 23:59 časova.