Poziv mladima za učešće u međunarodnom projektu

Objavljeno: 30. januara 2024. godine

Udruženje građana Erudita poziva mlade ljude iz Srbije da se prijave za učešće u međunarodnom projektu pod nazivom „United in diversity“, koja će se održati od 12. aprila do 18. aprila 2024. u Bazelu, Švajcarska.

Projekat ce učesnicima pružiti priliku za interaktivno učenje o kulturnim razlikama i pojmu multikulturalnosti, što će im pomoći da bolje odgovore na raznolike potrebe mladih u svojoj zajednici, istovremeno razvijajući vestine, kompetencije i sposobnost asertivne komunikacije.

Ciljevi ovog treninga su:

  • Povećanje kompetencija mladih radnika za dizajn i implementaciju metoda interkulturnog učenja.
  • Podsticanje kolektivnog stava o važnosti individualnog, socijalnog, formalnog i političkog priznavanja rada s mladima.
  • Fokusiranje na pozitivnu stranu kulturnih razlika i kako one mogu biti dodatni faktor u radu s mladima.
  • Kreiranje novih radionica/sesija na temu interkulturnog učenja uzimajući u obzir različite pozadine odabranih učesnika.

 

Prijave su otvorene za mlade iz Srbije starosti od 18 do 30 godina do 7. februara 2024. godine, do kraja dana.

Radni jezik obuke će biti engleski, a troškovi putovanja, hrane i smeštaja tokom projekta će biti pokriveni od strane organizatora.
Za prijavu, popunite prijavni obrazac na engleskom OVDE.

Za dodatne informacije kontaktirajte Katarinu Babić na mejl katarina.babic@erudita.rs

Ovaj projekat se organizuje od strane organizacije I-diasporа iz Švajcarske, zajedno s partnerskim organizacijama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije i Slovenije, uz podršku Movetia – Nacionalne agencije za razmenu i mobilnost mladih iz Švajcarske.

Izvor: Erudita