Poziv muzičarima da se prijave na „TaktFest 2018“

Beograd, 20. jun 2018. godine –

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano sedmi put 25. i 26.avgusta u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala. Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme.

Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Prijave su počele i traju do 10. avgusta. Zainteresovani se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu festivala popunjavanjem formulara OVDE.

„TaktFest 2018“ održaće se u Kulturnom centreu LAB, Dr, Hempta 2 (odmah nakon futoškog parka) u Novom Sadu 25. – 26. avgusta 2018. godine.
Detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala ili dobiti putem telefona 0637334892 (Milica Greda) i mejla milica@kulturanova.org.