Poziv za mlade za ERASMUS+ projekat “EDUCATION IS OURS!”

Objavljeno: 27. novembra 2023. godine

Ukoliko imate 20 do 30 godina i studirate ili ste završili fakultet i planirate karijeru u formalnom obrazovanju, u Srbiji, ili ste već zaposleni u školi i imate želju da svojim budućim đacima ponudite obrazovni pristup koji odgovara 21. veku, ali se ne osećate dovoljno spremnim i pored fakulteta ovo je prilika da se  pripremite za svoj budući posao tako što ćete unaprediti svoje veštine da postanete edukator/ka 21. veka.

Spreman/na si da motivišeš i oformiš grupu mladih učenika u školi, sa kojom ćeš testirati i praktikovati Design for Change metodologiju?

Postanite  učesnik/ca u projektu Education is OURS! tokom kojeg ćete imati priliku da:

  • Razvijate veštine 21. veka (kreativnost, komunikacija, rešavanje problema, empatija, itd.) koje su potrebne edukatorima koji vide njihovu ulogu kao fasilitatora procesa učenja (nisu samo jednosmerni prenosioci znanja);
  • Stičete znanje i praksu nagrađivane obrazovne metodologije Design for Change (www.dfcsrbija.org) kroz zanimljive i interaktivne radionice.
  • Dobijete sertifikat da možete voditi DFC radionice sa decom;
  • Radite u timu mladih istomišljenika koji žele da promene obrazovanje pristupom usmerenim na učenike i na taj način postaješ deo globalnog pokreta Design for Change (www.dfcworld.org).
  • Mogućnost da testirate svoje znanje i DFC metodologiju u rešavanju gorućih problema mladih u školama, tako što ćeš raditi sa učenicima u školi po izboru.

 

Informacije o načinu prijavljivanja možete pronaći OVDE.

Konkurs je otvoren do 1.decembra 2023.

Izvor: Design for Change Serbia