Poziv za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena- info-sesija

Beograd, 11. maj 2018. godine –

UN Women, Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena je objavila javne pozive za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, za organizacije civilnog društva i mreže koje se bave pravima žena i rodnom ravnopravnošću, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge koje imaju znanja i najmanje trogodišnje iskustvo u radu na rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. Pozivi su objavljeni u okviru projekta Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji.

Evropska unija će sa 300.000 evra podržati najmanje 10 projekata širom Srbije, koji će doprineti sprovođenju Nacionalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost 2016-2018, u tri programske oblasti: a) žene na tržištu rada;

b) žensko preduzetništvo;

c) ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 27. maj 2018. godine, a više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu UNDP-a u Srbiji http://www.rs.undp.org/content/serbia/en/home/operations/procurement.html

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na info sesiju koju organizujemo 14. maja 2018. u prostorijama EU Info centra u Beogradu (Kralja Milana 7), s početkom u 12 časova.

Molimo Vas da svoje učešće na info sesijama potvrdite Milici Vranić, na e-mail adresu milica.vranic@unwomen.org, najkasnije do 13. maja 2018. godine.