Poziv za socijalna preduzeća i OCD

 

Objavljeno: 22. maja 2024. godine

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom za kreativno delovanje iz Niša, Srbija; organizacijom ARNO iz Skoplja, Severna Makedonija; Lens iz Prištine i Savetom za zelenu gradnju (Green Council) iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina sprovode projekat pod nazivom „EICEE – Ekosistem za eko inovacije i cirkularnu ekonomiju Zapadnog Balkana“. Ovaj projekat, koji finansira Evropska unija, fokusira se na promovisanje zelene i digitalne tranzicije u regionu.

Predlozi projekata koji treba da doprinesu održivom ekonomskom razvoju i razvoju srednje razvijenih organizacija civilnog društva (OCD) i socijalnih preduzeća koja se bave sektorom cirkularne i zelene ekonomije, podnose se najkasnije do 27.05.2024.godine do 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Poziv za predloge projekata se posebno odnosi na testiranje inovativnih pristupa i pilot rešenja kroz socijalna preduzeća i OCD. Cilj je da se proširi mreža društvenih aktera koji doprinose razvoju ekosistema i poveća interesovanje javnosti za projekat.

 

Kompletan paket aplikacija možete preuzeti ovde: EICEE CALL FOR PROPOSALS

Izvor: DELI

 Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više