Poziv za učešće na besplatnoj radionici „Mentalno zdravlje i aktivizam”

Objavljeno: 8. februara 2024. godine

Sociativa poziva prijave za radionicu „Mentalno zdravlje i aktivizam”, koja će se održati u petak, 23. februara 2024. godine od 11 do 14 časova u velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije (Beograd, ul. Kneza Miloša 4).

Radionica je namenjena svim aktivistkinjama i aktivistima iz različitih oblasti, koji imaju potrebu za umrežavanjem i međusobnom podrškom u cilju prevencije izgaranja i brige o mentalnom zdravlju: pitanja socijalne zaštite, obrazovanja, omladinskog rada i rada sa mladima, ekologije, zaštite manjinskih prava, zaštita prava LGBTQ osoba, zaštita životinja itd.

Živimo u vremenu gde smo skoro svakog dana suočeni sa nepravdama, sistemskim propustima i nasiljem u društvu. Akušersko nasilje, nepravilnosti na izborima, autobusi i tržne kuće koje gore, otrovani radnici u fabrici.. Pitamo se i zajedno tražimo odgovor na pitanje „Kako održati plamen aktivizma, a ne sagoreti?“ Cilj radionice je da pruži priliku za međusobnu podršku, razmenu osećanja i ideja o unapređenju sistema podrške za aktiviste i aktivistkinje.

Radionica je besplatna za sve učesnike/ce.

Radionicu vode psihodramske psihoterapeutkinje i socijalne radnice:  Ivana Seratlić Gordana Marčetić-Radunović

Zbog ograničenog broja učesnika i učesnica, prijave su obavezne putem onlajn upitnika, OVDE.