Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade u Beogradu

Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da se upoznaš i družiš sa vršnjacima iz svog društva, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava za mlade!
Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava,principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, i da kod vas podstakne razvoj kritičkog mišljenja.
Naredna Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava, održaće se u Beogradu od 23. do 29. jula 2019. godine.
Škole se organizuju u okviru projekta koji finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?
Učenici i učenice I, II, III i IV razreda srednjih škola sa područja cele Srbije.

KAKO DA SE PRIJAVIM?
Popunjavanjem upitnika koji se nalazi u nastavku ovog poziva. Poslednji rok za prijavljivanje je 16. jul 2019. godine. Obaveštenje o izboru učesnika Škole biće poslati do 18.07.2019. Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja, poseta kulturnim događajima i radnih materijala ići na teret organizatora. Polaznici/ce Škole biće smešteni u centru Beograda, a u prostorijama Kuće ljudskih prava ( Kneza Miloša 4 ) će se održavati sva predavanja i radionice Škole. Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa odabira na osnovu ocene popunjenih upitnika.
Prijavni formular možete naći  ovde .

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja možete kontaktirati organizatore na luka.z.bozovic@gmail.com marko.milosavljevic@yihr.org  ili pozovite na 0113035145, radnim danima od 12.00 do 16.00 sati.