Poziv za učesnike/ce seminara u okviru projekta YOUr Past, Present, Future

Beograd, 3. decembar 2018. godine-  Somborski edukativni centar realizuje seminar za srednjoškolce/ke u okviru projekta YOUr Past, Present, Future čiji je nosilac Youth for Peace iz Sarajeva, a partneri na projektu su Somborski omladinski Boom iz Sombora i MAYAA iz Podgorice. Projekat se realizuje uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih – RYCO.
Pozivaju se srednjoškolci/ke od 15 do 19 godina da se prijave na učešće na trodnevnom seminaru koji će se održati od 9. do 11. decembra 2018. godine u Somboru.
Cilj seminara je edukacija mladih na teme diskriminacije, konstruktivne transformacije sukoba, ljudskih prava, govora mržnje i izgradnja mira gde će mladi kroz diskusiju sa svojim vršnjacima proširiti svoja znanja, te se na kritički način osvrnuti na navedene teme. Aktivnosti u okviru seminara će voditi treneri sa višegodišnjim iskustvom u navedenim temama, a po završetku treninga, učesnici stiču sertifikat, a neki od njih i pravo učešća na završnoj konferenciji u Sarajevu početkom sledeće godine.
Broj mesta je ograničen, ukupno 30 učesnika/ca će biti odabrano iz cele Srbije. Sve troškove prevoza, smeštaja, hrane i materijala za rad snose organizatori.
Seminar se organizuje u Somboru, a prijave se mogu poslati najkasnije do 5.12.2018. godine do 23:59 popunjavanjem onlajn formulara koji možete pronaći na linku OVDE