Poziv za volontiranje na Globalnom Dizajnatonu

Beograd, 19. oktobar 2018. godine –

 

Ukoliko imate X godina, osećate se mlado, otvorenog ste uma, umete da se suzdržite i ne radite stvari umesto dece već s njima, umete da postavljate podsticajna pitanja i da ohrabrite naše dizajnere početnike, a dolazite iz oblasti dizajna, umetnosti, informatike, elektrotehnike, IT sektora, obrazovanja, ekonomije, ekologije, biologije, zaštite životne sredine, javnog sektora ili društvenog preduzetništva, pošaljete vašu prijavu koja se sastoji od kratke radne biografije, jedne fotografije i odgovora na pitanje „Zašto želim da budem deo Globalnog Dizajnatona“ na designathonserbia@gmail.com najkasnije do 25. oktobra.

Dodatne informacije možete dobiti na 064 138 96 16.

Za naše buduće fasilitatore obezbedili smo obuku 31. oktobra od 18 do 20h u prostorijama ICT Hub-a (Kralja Milana 10), majice koje ćete s ponosom nositi i nakon događaja, osveženja i ručak tokom vašeg volonterskog angažmana od 10 do 17h i simboličan poklon. Sa onim najmotivisanijim fasilitatorima želimo da ostanemo u kontaktu i nakon događaja jer verujemo da delimo iste vrednosti i da možemo da sarađujemo.

Prvi „Globalni Dečji dizajn maraton“ (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u 30 zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Srbiji. Među 1000 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i pedesetoro dece iz Srbije.

Designathon Works Ⓡ (Dizajnaton) je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.
Na ovom takmičenju, deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna.

Po završetku dizajn maratona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja EkoTech rešenja.

Donator događaja je Addiko banka, a realizuje se u saradnji sa partnerima iz različitih oblasti i uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Organizator ovog događaja je Kid Hub.
Više o nama možete pročitati ovde OVDE, a o globalnom Dizajnatonu na našem blogu OVDE.

Osoba za kontakt Tijana Petrović, 064 138 96 16