PRIČE KOJE NAS INSPIRIŠU – Sajam organizacija civilnog društva

Ove nedelje nemamo jednu, već 30 priča koje nas inspirišu!

11. oktobra 2017. godine, u Sava centru u okviru regionalne konferencije “EU i civilno društvo: QUO VADIS?” održan je Sajam organizacija civilnog društva.

Nakon uspešnih Sajmova OCD u Kruševcu, Zaječaru, Vranju, Novom Pazaru i Požegi, beogradska publika imala je priliku da u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima udruženja sazna više o njihovim aktivnostima bilo da su to razvijanje dijaloga sa lokalnim samoupravama, pružanje usluga u zajednici za različite društvene grupe, briga o zaštiti životne sredine, ljudska prava ili razvoj demokratije.

Promocija rada, povećanje vidiljivosti i pospešivanje uključenosti organizacija civilnog društva (OCD) u demokratske društvene procese na putu EU integracija, kao i promocija građanskog aktivizma i volonterizma je cilj održavanja ovih Sajmova.

Tema ovog Sajma bila je promocija socijalnog preduzetništva, gde su organizacije predstavile svoje proizvode građanima i gostima konferencije.

Svoje proizvode predstavile su sledeće organizacije:  Udruženje “Na pola puta”, Daj Daj doo, Koba Yagi – Centar za edukaciju i razvoj, Žensko udruženje kolubarskog okruga – ŽUKO, BIO IDEA za održivi razvoj, SOS Dečija sela Srbija, “Naša kuća”, Udruženje građana “Otvorena ruka”, LICEULICE, Udruženje “Staza zdravlja” Grgurevci, Udruženje roditelja dece i mladih lečenih od raka “Čika Boca”, Udruženje za negovanje tradicije “Izvor”, Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc”, RE:Crafts klaster, Udruženje Eko Bag, OCD “Prepoznaj u sebi”, Udruženje građana “Vera Ljubav Nada”, Udruženje “MISIJA KREATIVA KLADOVO”, Udruženje žena Ruža, Udruženje “Žene na prekretnici”, Centar za socijalno preventivne aktivnosti  GRiG, SOFI, Udruženje “Lužničke rukotovorine – Ž.E.C. (ženski etno centar)”, DAH Teatar- Centar za pozorišna istraživanja, Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije- RARIS, Asocijacija DUGA i Centar “Živeti uspravno”.

Osim što su imali priliku da prodaju svoje proizvode, predstavnici organizacija su takođe imali priliku da se međusobno upoznaju i ostvare značajna partnerstva za buduću saradnju.

Ovim putem se zahvaljujemo svim organizacijama i radujemo se narednim Sajmovima!

Ovde možete pronaći katalog u kom su ukratko opisane sve organizacije koje su se predstavile na Sajmu.

 

 

Ova priča deo je stremljenja TACSO Srbija i TACSO Građanskih inicijativa da promoviše primere dobre prakse organizacija civilnog društva u Srbiji i motiviše druge organizacije koje svakodnevno ulažu energiju i napor u kreiranju boljeg društva za sve građane i građanke Srbij