Prijave na masterklas programe: Umetničko upravljanje pozorištem i Program kreativne produkcije

Beograd, 25. oktobar 2018. godine –

Ostalo je još dva dana za prijavu na  Masteklas programe:  Umetničko upravljanje pozorištem i Program kreativne produkcije, koju Hartefakt fondacija organizuje u  okviru NEW platforme.

Programi su namenjen umetnicima i umetnicama iz zemalja u regionu koji se bave umetnošću, produkcijom, režijom, programskim planiranjem ili nekom od srodnih oblasti.

NEW program kreativne produkcije će se održavati 2. i 3. novembra, a vodiće ga Tobias Veit, izvršni direktor pozorišta Šaubine u Berlinu. Njegov put kroz ovo pozorište vodio ga je od šefa umetničke produkcije do izvršnog direktora pozorišta. Tokom svoje karijere sarađivao je i sa velikim svetskim rediteljima, dramaturzima, glumcima i ostalim saradnicima nekih od najpoznatijih pozorišnih produkcija.

NEW program umetničkog upravljanja pozorištem će se održavati 5. i 6. novembra, a predavač na ovom masteklasu je Andreas Bek, reditelj i direktor pozorišta u Bazelu. Ovo pozorište je 2018. godine proglašeno za teatar godine prema glasovima nemačkih kritičara.

Učešće u Masterklasu je besplatno, a Hartefakt fondacija je za određen broj učesnika i učesnica iz zemalja u regionu obezbedila i stipendije za boravak i putne troškove. Radni jezik gostujućih predavača je engleski. Kandidati mogu da se prijave za jedan, ili za oba Masterklas programa.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem mejla na adresu new@heartefact.org (subject: Prijava na masterklas “Ime predavača”), a u okviru prijave potrebno je dostaviti CV i kratko motivaciono bismo.

Rok za prijavu je petak, 26. oktobar. Zbog ograničenog broja mesta biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Za sve dodatne informacije, pišite nam na adresu new@heartefact.org.

Više o samom projektu NEW možete saznati na sajtu newtheatre.rs