Prijavite se na besplatni vebinar za OCD

Objavljeno: 2. februara 2024. godine

Evropski savet za koučing i mentorstvo Srbije – EMCC Srbija poziva na besplatni vebinar Može li uspjeti koučing i mentorstvo nevladinih organizacija? koji će se održati u četvrtak, 8. februara.2024. godine od 18.00 do 19.30 na kojem će govoriti Jasmin Bešić, član EMCC Global.

„Zamislite svijet gdje svaka ideja ima potencijal da procvjeta, gdje svaka inicijativa za promjenu dobija vjetar u leđa i gdje svaka organizacija koja se bori za dobrobit zajednice postaje svijetli primjer uspjeha i inovacija. Govorimo o svijetu u kojem nevladine organizacije nisu samo tihi zagovornici promjena već glasni lideri u stvaranju bolje budućnosti. Je li tajna takvog uspjeha skrivena u spoju coachinga i mentoringa sa aktivizmom i humanitarnim radom?”

Nevladine organizacije suočavaju se s nizom izazova: ograničeni resursi, stalna potreba za inovacijama i prilagođavanjem, pritisak da se ostvari konkretan društveni napredak itd. Kako nevladine organizacije mogu ostati fokusirane na svoje misije u ovako dinamičnom okruženju? Kako mogu ojačati svoje kapacitete i otpornost? Kako mogu efikasno upravljati svojim timovima i volonterima dok istovremeno zagovaraju promjene?

„Webinar će istražiti kako coaching i mentoring mogu pomoći u prevladavanju ovih izazova, potičući rast i razvoj kako pojedinaca tako i organizacija u cijelosti. Od liderstva do strateškog planiranja, od upravljanja promjenama do ličnog razvoja – možda coaching i mentoring mogu biti korisni za osnaživanje nevladinih organizacija, omogućujući im da dosegnu svoj puni potencijal u borbi za bolje sutra svih nas.

Stoga nam se pridružite na nadolazećem webinaru da kroz interaktivan razgovor i stvarne primjere iz regije odgovorimo na ova pitanja.”

Učešće je besplatno, a prijavljivanje obavezno preko ovog linka https://subscribepage.io/tTOg4L