Prijavite se na Design thinking radionicu za mlade

Objavljeno: 25. juna 2024. godine

Raspisan poziv za učešće na besplatnoj Design Thinking radionici koja se održava 10 – 11. jula u Beogradu.  Prijave su otvorene do petka, 5. jula, za pojedince, studente i grupe mladih, uzrasta  18-30 godina.

Ako imate između 18 i 30 godina, želite da saznate više o preduzetništvu i učinite nešto dobro za svoju zajednicu, prijavite se na  interaktivnu Design Thinking radionicu!

  • Kako kroz preduzetništvo možete da rešavate društvene i ekološke probleme u zajednici u kojoj živite i doprinesete pozitivnim društvenim promenama?
  • Koji alati mogu da vam pomognu da bolje razumete problem koji želite da rešite?
  • Uz pomoć kojih alata možeš uspešno sa svojim timom da razvijaš i prototipiraš inovativna rešenja?
  • Koji su prvi koraci u razvoju preduzetničke ideje?
  • Ko može da vam pomogne na preduzetničkom putu?

 

Design thinking je kreativan proces razvoja inovativnih ideja i rešenja, koji se fokusira na ljude, njihove potrebe i podstiče razvoj veština kao što su rešavanje problema, povezivanje sa ljudima i preduzetničko razmišljanje. Neke od najpoznatijih kompanija kao što su Nike, Google i IKEA, koriste DT u svom radu, ali i mnoge organizacije i startapi koji razvijaju inovativne ideje i rešenja. Koristeći istu metodu mi želimo da te osnažimo i opremimo alatima potrebnim za pokretanje pozitivnih društvenih promena i razvijanje inovativnih preduzetničkih ideja.

Ukoliko želite da se upoznate sa DT kreativnom metodom za rešavanje problema i inspirisani/e ste da usmerite svoje talente i resurse na rešavanje društvenih problema i poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici, prijavite se odmah!

Prijave su otvorene za sve pojedince, studente i grupe mladih, uzrasta od 18 do 30 godina.

Prijavljivanje je jednostavno. Sve što treba da uradite jeste da popunite kratak formular na ovom linku.

Rok za prijavljivanje je petak,  5. jul 2024. godine. 

Učešće na radionici je potpuno besplatno, kao i sam proces prijavljivanja. Za učesnike koji putuju, biće refundirani putni troškovi i biće obezbeđen smeštaj u Beogradu.

Učesnici će biti odabrani na osnovu njihove motivacije za učešće na radionici.

Poziv je otvoren za mlade iz cele Srbije, a prilikom odabira prednost će imati mladi sa prebivalištem iz sledećih okruga: Zapadnobački, Kolubarski, Podunavski, Braničevski, Zlatiborski, Borski, Zaječarski, Toplički, Jablanički, Pčinjski, Nišavski, Rasinski, i dve beogradske gradske opštine – Obrenovac i Lazarevac.

Prilika za polaznike DT radionice:

Učesnici radionice koji razviju prve ideje i rešenja imaće priliku da se prijave za učešće u programu Regionalnog inkubatora za socijalne preduzetnike – RISE. RISE je besplatni program podrške za razvoj ideja i inovativnih rešenja za pozitivne promene u zajednici koji u Srbiji sprovodi Smart kolektiv, a istovremeno se odvija još u pet balkanskih zemalja. Polaznici RISE programa u periodu od oktobra ove godine do februara 2025. razvijaće uz podršku eksperata i mentora svoju ideju od nule do biznis modela, a najbolji timovi dobiće i dodatnu finansijsku podršku za pokretanje preduzeća.

Organizator DT radionice je Smart kolektiv, nezavisna, neprofitna organizacija osnovana 2003. godine u Beogradu. Pionir je kako razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji, tako i društveno odgovornog poslovanja. Polazeći od ideje povezivanja biznisa i društva, Smart kolektiv nalazi načine da se iskustva i logika biznisa primene u rešavanju društvenih problema, pomaže kompanijama da artikulisano i strateški sarađuju sa zajednicom, a raznim društvenim grupama da zainteresuju poslovni svet za svoje potrebe i inicijative i postanu inovativnije, efikasnije i održivije.

Izvor: SMART kolektiv

 Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više