Prijavite se za radionice u okviru programa Design for Change Srbija

Objavljeno: 11. septembra 2023. godine

Imaš 20 do 30 godina i studiraš ili si završio/la neki od društvenih fakulteta i planiraš karijeru u formalnom obrazovanju?

  • Imaš želju da svojim budućim đacima ponudiš obrazovni pristup koji odgovara 21. veku, ali se ne osećaš dovoljno spremnim/om i pored fakulteta?
  • Zainteresovan/a si da se pripremiš za svoj budući posao tako što ćeš unaprediti svoje veštine da postaneš edukator/ka 21. vek?

 

Ako se pronalaziš u ovim pitanjima, onda su ove radionice za tebe!

Učestvuj u tromesečnom projektu „Mladi za kvalitetno obrazovanje” kroz koji:

  • Razvijaš veštine 21. veka (kreativnost, komunikacija, rešavanje problema, empatija, itd.) koje su potrebne edukatorima koji vide njihovu ulogu kao fasilitatora procesa učenja (nisu samo jednosmerno prenosioci znanja);
  • Stičeš znanje i praksu nagrađivane obrazovne metodologije Design for Change (www.dfcsrbija.org) kroz zanimljive i interaktivne radionice.
  • Dobijaš sertifikat da možeš da vodiš DFC radionice s decom;
  • Ako već radiš u školi, dobićeš i sertifikat koji ti donosi 20 kredita priznatih od strane ZUOV-a;
  • Radiš u timu mladih istomišljenika koji žele da promene obrazovanje pristupom usmerenim na učenike i na taj način postaješ deo globalnog pokreta Design for Change (www.dfcworld.org).

Plus: Ako si nakon perioda od 3 meseca motivisan/a da nastaviš da radiš sa DFC metodologijom, dobijaš priliku da je testiraš sa učenicima u školama kroz Erasmus+ projekat Educations is OURS! koji sprovodi Vega omladinski centar.

Radionice će držati Vasiliki Akritidou, predstavnica Design for Change programa u Srbiji.

Radionice će biti održavane svake subote od 10 do 13 časova i četvrtkom od 18 do 21 čas na splavu Arkabarka kod Ušća u Beogradu. Program počinje u utorak 19. septembra i trajaće do početka decembra.

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se nalazi  OVDE.

Formular je potrebno ispuniti najkasnije do 17.09.23.

Za dodatne informacije kontakirajte Vasiliki Akritidou tel: 0644341065, mejl: vakritidou@hotmail.com.

Projekat je nastao u okviru programa obuke za omladinske lidere/ke koji sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.