Produžen rok za prijave za Specijalni fokus

Objavljeno: 18. januara 2023. godine

Rekonstrukcija Ženski fond poziva prijave za konkurs Specijalni fokus koji je namenjen je upravo onima sa idejama, hrabrošću i sposobnošću da ohrabre i druge da odgovore na nacionalizam, militarizam, rasizam, diskriminaciju, nasilje nad ženama i marginalizovanima koji su prisutni u našem društvu.

Pođite od problema koji su vam najbliskiji, koji vas najviše žuljaju. Promislite kako se ti problemi ukrštaju sa neoliberalizmom, neofašizmom, mizoginijom, homofobijom, lezbofobijom, bifobijom, transfobijom, ekonomskim nasiljem, strukturnim nasiljem, ekološkom devastacijom i drugim boljkama – jer problemi nikad ne dođu sami već pothranjuju jedni druge. Okupite ekipu koju predvode žene, bilo da ste registrovan ili neregistrovan kolektiv. Smislite kako da najefektnije i najsmislenije radite sa svojom zajednicom. Bilo da je vaše oruđe terenski rad, angažovana umetnost, čuvanje, proizvodnja i deljenje znanja ili nešto sasvim četvrto, vaše ideje su dobrodošle, sve dok politički artikulisano napadaju korozivne probleme društva i donose alternativu i korake ka pravednijem svetu.

RFŽ Podržava aktivnosti kolektiva iz čitave Srbije, i iskusnih i novih kolektiva, a maksimalan budžet za koji možete konkurisati je 450.000 RSD. 

Detaljne smernice i formular za aplikaciju pronaći ćete na ovom linku. 

Novi rok za podnošenje prijava je 10. februar do 16.00 časova, a odluke o podršci biće poznate nakon 17. februara. 

RFŽ poziva da im se pridružite na onlajn konsultacijama gde će detaljno predstaviti program i odgovoriti na vaša pitanja. Konsultacije održavaju u dva termina: 24. januara u 17.00, i 25. januara u 11.00 časovaZa konsultacije se možete prijaviti na mejl: galina.maksimovic@rwfund.org.

Izvor: RFŽ