Produžen rok za prijavu na BIRN-ovu obuku za izveštavanje o digitalnim pravima

Objavljeno: 16. oktobra 2023. godine

Produžen rok za prijavu na BIRN-ovu obuku za izveštavanje o digitalnim pravima i slobodama! Prijavite se za trodnevni trening na Divčibarama od 26-28. oktobra.

BIRN Srbija poziva novinare/kepredstavnike/ce organizacija civilnog društva i aktiviste/kinje da se prijave na trodnevni program obuke o digitalnim pravima i pitanjima u vezi s kršenjem sloboda u digitalnom prostoru u Srbiji. Osim osnovnog razumevanja digitalnih prava, učesnici i učesnice će se upoznati i sa načinom istraživanja i izveštavanja o kršenju ovih prava, onlajn manipulacijama, propagandi u digitalnom svetu i (zlo)upotrebi veštačke inteligencije.

Novi rok za prijavu je 19. oktobar.

Za prijavu popunite ovaj obrazac i pošaljite ga na adresu kalina.simic@birnnetwork.org, sa naznakom u subjektu: (Vaše ime i prezime) Obuka BIRN za izveštavanje o digitalnim pravima.

Poslednjeg dana treninga svi učesnici će imati priliku da svoje ideje za priče i druge sadržaje prezentuju BIRN-u. Odabrani učesnici će u sledećoj fazi projekta „Izveštavanje o digitalnim pravima i slobodama“ dobiti mentorsku i finansijsku podršku da implementiraju svoje ideje u skladu s novostečenim znanjima u vezi s kršenjem ljudskih prava u digitalnom prostoru, kao što su sloboda izražavanja i sloboda medija, pristup informacijama, nasilje nad ženama i marginalizovanim grupama, cyber pretnje i sl.

Izvor: NUNS