Program obuka za snažnije građansko društvo

Objavljeno: 27. oktobra 2023. godine

Verujući da je snažno građansko društvo preduslov za dalji razvoj demokratskih kapaciteta Srbije, projektom „Za snažnije građansko društvo”, PartnersGlobal sa svojim lokalnim partnerskim organizacijama, Partnerima Srbija i Građanskim inicijativama želi da odgovori na izazove s kojima se građansko društvo u Srbiji suočava poslednjih godina, ili decenija.

Sa ciljem pružanja podrške OCD, građanskim inicijativama i drugim akterima i osiguravanja ključnih preduslova za funkcionisanje i stalni razvoj organizacija, Projekat „Za snažnije građansko društvo“ i ove godine objavljuje poziv za sveobuhvatan program obuke i podrške koji će pomoći organizacijama civilnog društva da razumeju obaveze OCD, unaprede svoje postojeće procedure i usklađenost sa zakonskom regulativom i propisima.

Program obuhvata i pružanje podrške u: upravljanju organizacijom, upravljanju projektnim ciklusom  i  izveštavanjem,  u  oblasti  radnog  prava  i  pravnih  pitanja  OCD-a,  finansijskog  i  revizorskog područja, kao i u oblasti primene standarda digitalne i fizičke bezbednosti.

Program ima sledeće ciljeve:

  • Podrška OCD u razumevanju i primeni propisa u upravljanju organizacijom
  • Uvođenje i unapređenje standarda transparentnosti i odgovornosti
  • Usklađivanje poslovanja sa aktuelnim trendovima i važećim propisima

 

Program House in Order je namenjen organizacijama civilnog društva i drugim neregistrovanim ili novoregistrovanim organizacijama. Detaljan program obuke možete pogledati OVDE.

Radionice će biti organizovane u onlajn formatu, u periodu novembar 2023 – februar 2024. godine.

Svi zainteresovani za radionice mogu se prijaviti putem linka.

Nakon prijavljivanja, svi učesnici će dobiti detaljnije informacije i potvrde u vezi sa pojedinačnim sesijama.