Program podrške za partnerske organizacije građanskog društva AKT-2

Objavljeno: 24. januara 2024. godine

Ukoliko imate aktivnu organizaciju, sjajne ideje, posvećen tim, ali vam nedostaje prava partnerska podrška u ispunjavanju onoga zbog čega ste osnovali organizaciju, kao i vašu misiju i aktivnosti, ovo je prilika da se prijavite – ne sa projektnim predlozima, već sa vašom vizijom razvoja organizacije. Na osnovu te vizije sa vama će se  napraviti partnerstvo, a to znači pomoć u vašem uzletu i razvoju!

AKT-2 program podrške se sastoji iz finansijke i nefinansijske podrške. Odabrane partnerske organizacije građankog društva mogu očekivati finansijsku podršku u naredne 2,5 godine u maksimalnom iznosu do 5.850.000,00 RSD. Nefinansijska podrška se ogleda u razvoju i jačanju organizacionih kapaciteta uz intenzivnu podršku mentora i kroz različite i neophodne obuke prilagođene svakoj pojedinačnoj organizaciji.

Rezultat koji se očekuje na kraju je da partnerske organizacije građanskog društva koje su prošle put rasta i razvoja u AKT-2  programu podrške imaju:

  • različite izvore finansiranja,
  • da su ojačale zagovaračke sposobnosti i
  • proširile/uvećale svoju bazu podrške građana.

 

Postupak podnošenja prijava se sastoji iz 3 koraka:

Prvi korak podrazumeva registraciju / kreiranje korisničkog naloga na AKT platformi.

Drugi korak zahteva unošenje osnovnih podataka o organizaciji i kreiranje „profila“ organizacije.

Treći korak se odnosi na predstavljanje vizije razvoja organizacije građanskog društva za sledeće 2,5 godine.

Proces odabira partnerskih OGD se sprovodi u 2 faze.U svim fazama u ovom procesu zajednički rukovode članovi konzorcijuma implementacionih partnera – Helvetasa i Građanskih inicijativa.

Više informacija, OVDE.