Projekat ”Veruj mi” posvećen rodnoj diskriminaciji

Beograd, 25.07.2022.

Kroz projekat ’’Veruj mi’’ Kulturanova poziva društvo na odgovornost i želi da pruži priliku ženama da se povežu, osnaže i ispričaju svoje priče.

Vizija projekta je da okupi grupu žena koje su preživele bilo kakvu vrstu zlostavljanja na radnom mestu, da u saradnji sa pravnicom i terapeutkinjom kroz radionice pruži emocionalnu i mentalnu podršku, pravnu pomoć i proširi znanja o samim zakonima i alatima koji mogu biti od pomoći u ovakvim strašnim situacijama. Kroz ovaj proces učesnice će imati priliku da se međusobno povežu i osnaže.

Ispovesti koje budu sakupljene će kroz umetničku intervenciju biti obrađene i korišćene za realizaciju audio-vizuelne izložbe koja ima za cilj da približi publici iskustva žena koje su preživele nasilje i inspiriše društvo na promenu. Naravno, nivo anonimnosti koji želite da zadržite je u potpunosti vaša odluka, a sakupljeni materijal će biti korišćen samo uz saglasnost učesnica.

Ukoliko želite da učestvujete u ovom projektu, možete popuniti upitnik najkasnije do 31.07.2022.

Izvor: Kulturanova

Ovaj projekat je deo aktivnosti IETM Local Journeys for Change koju podržava Evropska unija u okviru granta IETM Network Grant 2022-2024 NIPA: the New International in the Performing Arts.