Radionica “Procena uticaja propisa i javnih politika na osetljive društvene grupe” u Novom Sadu

Beograd, 08.09.2022.

Udruženje A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuju radionicu „Procena uticaja propisa i javnih politika na osetljive društvene grupe“ koja će se održati 12. septembra 2022. godine u Hotelu “Park” u Novom Sadu.

Cilj radionice je da upozna relevantne aktere iz javnog i civilnog sektora sa obavezom procene uticaja na osetljive društvene grupe, uvedenom izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije i načinima kako se ona sprovodi.

Radionicu će voditi eksperti i ekspertkinje za ljudska prava, specijalizovani za oblast diskriminacije, koji dolaze iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i A11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava. Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše institucije ili organizacije možete da pošaljete elektronskim putem do petka, 9. septembra na office@a11initiative.org.

Radionica se održava u okviru projekta „Unapređenje ekonomskih i socijalnih prava kroz primenu antidiskriminacionog zakonodavstva“ koji je podržan od Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Balkanski fond za demokratiju nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Izvor: A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava