Radionice za uključivanje muškaraca i dečaka u borbu za rodnu ravnopravnost

Objavljeno: 8. novembra 2023. godine

U okviru projekta „Uključivanje muškarca i dečaka u borbu za rodnu ravnopravnost“ koju sprovodi Regionalna akademija za razvoj demokratije uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, otvoren je poziv za momke koji imaju između 18 i 30 godina i žele da nauče više o načinima za uključivanje muškarca i dečaka u borbu za rodnu ravnopravnost.

Svakog dana u svom okruženju vidiš da su tvoje drugarice, koleginice, žene iz tvog okruženja diskriminisane?

Smatraš li da se žene i devojke i dalje suočavaju sa preprekama sa kojima se ti ne suočavaš?

Misliš da su muškarci jednako važni za postizanje rodne ravnopravnosti koliko i žene?

Želiš da doprineseš, ali ti se ponekad čini da se borba za ženska prava svodi na borbu protiv muškaraca?

Ovo je prilika da saznaš kako da se uključiš i napraviš promenu u svom okruženju.

Razgovaraće se o tome šta danas u Srbiji znači biti mlad muškarac, o tome na koji način gledamo rodne stereotipe, o tome kako da oformimo partnerstva na ovom važnom poslu, o tome kako da angažujemo svoje kolege i da se zajedno borimo za rodnu ravnopravnost. Učićemo o načinima da napišemo i sprovedemo projekat, organizujemo događaj, pošaljemo jasnu poruku da nas čuje što više ljudi, zauzmemo se za ono za šta mislimo da je važno i angažujemo druge za cilj koji nam je bitan. Vežbaćemo veštine liderstva, organizacije, javnog nastupa, upravljanja projektima, timskog rada u zajednici.

Poziv je namenjen muškarcima starosti od 18 do 30 godina.

Biće organizovana dva trodnevna modula, jedan od 8. do 10. decembra 2023. godine i drugi od 2. do 4. februara 2024. godine. Predavači, treneri i govornici na radionicama biće relevantni eksperti i ekspertkinje za pitanja rodne ravnopravnosti, društvenog angažmana, omladinske participacije i upravljanja projektima.

Svi troškovi prevoza i smeštaja su pokriveni.

Možete se prijaviti OVDE.

Izvor: Regionalna akademija za razvoj demokratije