Raspisan konkurs za besplatna školovanja za osobe sa invaliditetom

Objavljeno: 4. oktobra 2023. godine

Kompanija LINKgroup i ove godine nastavlja sa društveno odgovornom praksom. Besplatna jednogodišnja školovanja biće dodeljena osobama sa invaliditetom. Ovogodišnji konkurs je u toku, a trajaće sve do 31. oktobra i do tada bi svi zainteresovani trebalo da podnesu svoje prijave.

Planirano je da se program finansijske podrške realizuje na teritoriji četiri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINKgroup: u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Moldaviji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, od čega će u Srbiji biti podeljeno osam, a u Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Moldaviji po šest besplatnih školovanja.

Cilj konkursa je da se osobama sa invaliditetom obezbedi mogućnost sticanja praktičnih znanja iz oblasti biznisa, interneta i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada i postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje.

Imena dobitnika biće objavljena 6. novembra 2023. godine na sajtu LINKgroup.

Konkursna dokumentacija šalje se na mejl scholarship@link-group.eu. Neophodno je u subjektu mejla navesti sledeće: „Besplatno školovanje OSI – Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija ili Moldavija (u zavisnosti od toga iz koje zemlje je kandidat)”. Detaljnije o tome šta sve treba da sadrži prijava i šta je potrebno od dokumentacije pročitajte OVDE. 

Izvor: LINKgroup