Regionalna letnja aktivistička škola za mlade iz Hrvatske i Srbije

 

 

Objavljeno: 2. juna 2023. godine

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije organizuju „i ŠČa ćemo sad?” Regionalnu letnju aktivističku školu za mlade iz Hrvatske i Srbije koja će se održati u Daruvarskim toplicama od 2. do 8.7.2023. godine.

Regionalna letnja aktivistička škola za mlade traje nedelju dana, uključuje 30 mladih ljudi koji  dele će kroz letnju školu steći dodatna znanja o ljudskim pravima, kao i pravima nacionalnih i etničkih manjina, osvestiti vlastite predrasude i stereotipe i  osnažiti se za borbu protiv diskriminacije. Naučiće da bolje kritički razmišljaju i  jasnije razlikuju pojmove poput nacionalizma i rodoljublja. Imaće priliku da se umreže sa  vršnjacima/kinjama koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i Srbije, sa kojima će moći da razmene mišljenja i uspostave dalju saradnju za postizanje pozitivnih društvenih promena.

Program škole sastojaće se od brojnih interaktivnih metoda neformalnog obrazovanja, radionica i grupnog rada. Kroz ove aktivnosti razvijaju se veštine komunikacije, empatija, kreativnost, kritičko razmišljanje.

Prijava se vrši ispunjavanjem upitnika koji se nalazi OVDE.

Rok za prijavu je petak, 9.6.2023. u podne.

Poziv je otvoren za mlade osobe od 18 do 30 godina iz Hrvatske i Srbije. Troškove putovanja, smeštaja i obroka  snose organizatori. Prednost pri odabiru za učestvovanje imaće osobe koje pokažu visok nivo motivacije  za učestvovanje na letnjoj školi.

Izvor: YIHR