Regionalna takmičenja učeničkih kompanija

Objavljeno: 19. februara 2024. godine

Pet regionalnih takmičenja učeničkih kompanija, na kojima će biti izabrano 20 najboljih kompanija koje će učestvovati na nacionalnom finalu, biće održano u martu 2024. godine

Sve učeničke kompanije koje se u toku školske 2023/2024. godine registruju na onlajn platformi www.ucenicka kompanija.rs mogu da učestvuju na jednom od pet regionalnih takmičenja koja će biti održana u martu.

REGIONALNA TAKMIČENJA UČENIČKIH KOMPANIJA 

  • JUGOISTOČNA SRBIJA – Niš: ponedeljak, 11. mart, tržni centar Delta Planet(rok za kompanijski izveštaj: 4. mart)
  • GRAD BEOGRAD – Beograd: petak, 15. mart, tržni centar BIG Fashion(rok za kompanijski izveštaj: 7. mart)
  • VOJVODINA – Novi Sad: sreda, 20. mart, tržni centar BIG(rok za kompanijski izveštaj: 13. mart)
  • JUGOZAPADNA SRBIJA– Kragujevac: sreda, 27. mart, tržni centar BIG Fashion (rok za kompanijski izveštaj: 20. mart)
  • CENTRALNA SRBIJA– Kragujevac: četvrtak, 28. mart, tržni centar BIG Fashion (rok za kompanijski izveštaj: 20. mart)

 

Regionalna takmičenja učeničkih kompanija su sajamskog karaktera, svaki tim dobija štand u tržnom centru i zauzima svoju poziciju predstavljajuću proizvode i usluge koje su učenici razvili u tekućoj školskoj godini. Pored sajamskog predstavljanja, timovi prilažu kompanijski izveštaj koji je ujedno i prvi susret članova žirija sa učeničkom kompanijom. Smernice za pisanje kompanijskog izveštaja možete pogledati OVDE. Jedan tim na takmičenju predstavlja 5 učenika i nastavnik mentor.

Kao i prethodnih godina program Učenička kompanija nalazi se na zvaničnom Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pod nazivom Smotra učeničkih kompanija Srbije u školskoj 2023/2024. godini. 

O kriterijumima za ocenjivanje kompanija na takmičenjima pročitajte više OVDE.

Na svakom regionalnom takmičenju žiri će izabrati 4 najbolje učeničke kompanije iz tog dela Srbije koje će se direktno plasirati na Nacionalno takmičenje koje će biti održano od 19. do 21. maja u Beogradu. Pobednik na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju u julu 2024. godine na Siciliji.

Izvor i fotografija: Dostignuća mladih