Solidarnost za Danas, Koraksa i Petričića

Beograd, 19. novembar 2018. godine- Novi optimizam poziva sve građane i građanke da u četvrtak, 22. novembra u 17.30h, u prostorijama opštine Stari grad, u Beogradu, podrže izložbu karikatura, rad zabranjenih karikaturista Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričić. Dnevni list Danas, koji je imao hrabrosti da se odupre kampanji laži I straha vladajućih struktura u Srbiji, ali i sve druge ugrožene grupe i pojedince u Srbiji koji su danas meta osionog i bahatog režima. Nakon otvaranja izbore biće organizovan javni skup podrške u znak solidarnosti sa listom Danas, Koraksom i Petričićem.
Skidanje izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića u Lazarevcu još jedan je dokaz da je potrebna nova solidarnost između svih koji žele da budu slobodni, da slušaju svoju savest i da neguju vrednosti slobode, demokratije i zaštite ljudskih prava.
Novi optimizam poziva sve građane i građanke, aktiviste i kulturne poslenike, slobodne novinare, pisce i autore, da zajednički stanemu iza svakog progonjenog pojedinca i organizacije. Da uspostavimo novu solidarnost na temeljima starih, razrušenih vrednosti. Svoje aktivnosti Novi optimizam realizuje pod motom „Koja je tvoja crvena linija?“ (VIDEO).
Svojim delovanjem pokazaćemo da je naša crvena linija odbrana svakog pojedinca koji je ugrožen zbog sopstvenih uverenja, aktivnosti, umetničkog izraza ili savesnog obavljanja svog posla.
Novi optimizam poziva sve da pokažu svoju solidarnost i da je upravo solidarnost osnova izgradnje novog i drugačijeg društva i države.
Ukoliko želite, možete pročitati i pogledati kako su mediji podržali Novi optimizam tokom protekle nedelje, klikom na linkove ispod: