Stipendije za edukativni program o pravnim i etičkim izazovima veštačke inteligencije

Objavljeno: 26. septembra 2023. godine

Institut za veštačku inteligenciju Srbije i Fakultet organizacionih nauka ove jeseni u Novom Sadu i Beogradu organizuju prvi sveobuhvatni edukativni program (Master Class) o pravnim i etičkim izazovima regulisanja veštačke inteligencije.

Prijave su otvorene na zvaničnom sajtu programa, a organizatori su obezbedili stipendije za predstavnike civilnog društva, medija, naučno-istraživačke zajednice i drugih srodnih sektora. Kandidati za stipendiju treba da prilože kratku radnu biografiju i kroz par rečenica izlože svoju motivaciju za učešće u programu. Rok za prijavu za stipendije je 29. septembar.

Više od 70 domaćih i međunarodnih stručnjaka će kroz interaktivna predavanja, radionice, studije slučaja, panel diskusije i druge programske aktivnosti polaznicima pomoći da razumeju globalne regulatorne trendove i prakse u vezi sa razvojem i upotrebom veštačke inteligencije, sa fokusom na Srbiju i Evropsku uniju.

AI Master Class je otvoren za sve koji žele da steknu znanje o uticaju veštačke inteligencije i njenim društvenim aspektima, kao i praktične veštine za efikasno upravljanje rizicima i izazovima. Program je osmišljen za polaznike raznolikih znanja i veština, bez obzira na individualne kompetencije i iskustvo.

Izvor: SHARE