Treći Evropski dan vune na Zlatiboru

Beograd, 29.03.2023.

KRAFTING Co. vas poziva na 3. Evropski dan vune koji će ove godine održati 9. aprila u Hotelu „Čigota“ na Zlatiboru od 14 do 19h. Glavni fokus ovogodišnjeg Evropskog dana vune je žensko preduzetništvo i vuna. Žene imaju dugu istoriju rada sa vunom, a na ovom događaju posetioci će imati priliku da nauče koji su to inovativni načini koji se danas koriste u poslovanju vunom.

U planu je pet panel diskusija: Žensko preduzetništvo i vuna, Terapijsko pletenje i njegova uloga u zdravlju i socijalnoj koheziji, Korišćenje vune – trenutno stanje i prespektiva, Vuna istraživanje i edukacija i Vuna Exhibition & events:

Pregled programa

14:00 Svečano otvaranje skupa

14:10 1. panel: Žensko preduzetništvo i vuna

15:40 2. panel: Terapijsko pletenje i njegova uloga u zdravlju i socijalnoj koheziji

16:30 3. panel: Korišćenje vune- trenutno stanje i prespektiva

17:15 4. panel:Vuna istraživanje i edukacija

18:00 5. panel:Vuna Exhibition & events

19:00 Zatvaranje

Pored obeležavanja 3. Evropskog dana vune, istog dana će biti obeležen i Prvi nacionalni dan vune u Srbiji, i to u periodu od 10 do 12h na centralnoj pozornici na Zlatiboru:

Program:

  • Otvaranje i pozdravne reči Predsednika EWE fondacije i predsednika Opština Čajetina i Grada Užica.
  • Kulturno umetnički program
  • Međunarodna radionica filcanja vune
  • Promocija novih suvenira od vune KRAFTING Co.

Partneri na projektu u Srbiji su: Opština Čajetina, Grad Užice, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Gold Gondola, Turistička organizacija Zlatibor i Hotel Čigota.

Svi zainteresovani mogu da prijave svoje učešće na e-mail adresu: vesna.rusic@gmail.com slanjem svog imena, prezimena i kontakta, najkasnije do petka, 7. aprila.