Trening i mentoring program za aktiviste – ORCA Akademija

 

Beograd, 14.04.2022.

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA raspisala je konkurs za četvrtu generaciju Liderskog trening programa ORCA Akademije koji je namenjen studentima osnovnih i postdiplomskih studija, mladim stručnjacima i aktivistima.

U pitanju je šestomesečni trening i mentoring program, u okviru koga polaznici uče kako da formulišu svoju projektnu ideju iz oblasti zaštite prirode i dobrobiti životinja, pronađu donatora, i popune formulare koji su sastavni deo projektne aplikacije za identifikovanog donatora.

Rok za podnošenje prijave je 25. april 2022. godine. Detalje o programu možete videti na https://orca.rs/orca-akademija-4/

Program uključuje predavanja uživo, interaktivni rad u malim grupama, kao i individualni rad na koji polaznici dobijaju pisanu povratnu informaciju. Obuhvaćene su sledeće tematske oblasti:

  • projektni menadžment i obezbeđivanje finansijskih sredstava za neprofitne projekte;
  • veštine komunikacije sa različitim ciljnim grupama i javni nastup;
  • liderske veštine i definisanje jasnih ciljeva;
  • veštine javnog zastupanja i realizacije javne kampanje;
  • proces izrade i usvajanja propisa, uloge i nadležnosti institucija i organizacija.

 

Pored obuke, polaznici dobijaju individualnu podršku mentora u procesu kreiranja projektnog predloga na odabranu temu. Nakon uspešno završenog programa, polaznici dobijaju sertifikat.

Za dodatne informacije o konkursu, možete pisati na  akademija@orca.rs ili kontaktirati putem telefona
065 303 00 37 (dr Jelena Burazerović, koordinatorka ORCA Akademije).