Trening za trenere u oblasti medijske i informacione pismenosti

Objavljeno: 23. oktobra 2023. godine

Institut za medije i različitostiZapadni Balkan raspisuje konkurs za polaznike i polaznice Coachmil Treninga za trenere u oblasti medijske i informacione pismenosti.

Poziv je otvoren u okviru projekta Scale Up Media Coach (CoachMIL) koji za cilj ima da podigne nivo medijske i informacione pismenosti i podstakne kritičko razmišljanje mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Albaniji kako bi se osnažili mladi ljudi da budu društveno angažovani/e, informisani/e, kritički nastojeni/e, a medijske i digitalna pismenost kao i povećana vidljivost mladih u medijima vidi se kao sredstvo postizanja tog cilja.

Polaznike/ce očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz tri radna dana – koji će se sprovesti uživo, u Beogradu. Trening će voditi sjajni eksperti/kinje za medijsku i informacionu pismenost, uključujući i kreatore/ke sadržaja na društvenim mrežama. Trening će biti održan na srpskom jeziku. Nakon uspešno završenog treninga, treneri/kinje će imati priliku da proizvode (multi)medijske proizvode i da sprovode radionice medijske pismenosti širom Srbije i dalje prenesu stečeno znanje, uz mentorsku podršku trenerskog tima.

Polaznici i polaznice koji uspešno završe program, dobiće sertifikat o završenom CoachMIL Treningu za trenere u oblasti medijske i informacione pismenosti.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra, do kraja dana.

Prijava, koju čini popunjen prijavni formular i CV aplikanta, se mogu podneti putem emaila: jelena.subic@media-diversity.org.

Više infornacija OVDE.