Vredno do kulture

Beograd, 6. maj 2019. godine – Moderna Crvenkapa koja je prevarila Vuka vegetarijanca i nahuškala naivnog lovca na pokušaj ubistva je tema nove predstave koju sprema Centar za afirmaciju dece i omladine za svoju publiku u Lazarevcu.

Udruženje Centar za afirmaciju dece i omladine – CADO je organizacija civilnog društva iz Lazarevca, koja se bavi prvenstveno mladima, kroz kulturu, obrazovanje i sport. Pored toga, ovo udruženje poseduje socijalni aspekt i pomaže zapošljavanje lica iz marginalizovanih grupa društva u poslovima održavanja zelenih površina. Cilj je da kroz pružanje usluga košenja, ozelenjavanja, krčenja, grabuljanja, trimovanja staza i živih ograda angažuju što veći broj osoba iz teško zapošljivih grupa društva i time omoguće njima zaradu, a u isto vreme i održivost organizacije. Glavne vrednosti koji deli CADO tim su ravnopravnost, poštovanje životne sredine i solidarnost.

Centar za afirmaciju dece i omladine se takođe bavi organizacijom pozorišnih predstava u okviru dečijeg amaterskog pozorišta u Velikim Crljenima. Ekipa mladih iz udruženja CADO izračunala je da ukoliko bi ih javna uprava angažovala na poslovima održavanja zelenih površina mogli bi da obezbede dovoljno sredstava da organizuju pozorišne predstave za Lazarevčane na mesečnom nivou. Moderna Crvenkapa koja je prevarila Vuka vegetarijanca i nahuškala naivnog lovca na pokušaj ubistva je tema nove predstave koju sprema Centar za afirmaciju dece i omladine. Za prethodnu novogodišnju predstavu uspeli su da napune salu sa 200 učenika osnovne škole i odigraju predstavu pred publikom.

CADO tim želi da pošalje poruku korisnicima njihovih usluga da isti kvalitet mogu dobiti po povoljnijim cenama i u isto vreme kupovinom njihovih usluga pomažu zapošljavanje teško zapošljivih grupa u društva. Njihov glavni motiv za pokretanje posla je održivost organizacije i mogućnost samostalnog finansiranja humanitarnih i društveno korisnih aktivnosti organizacije.

Obavezno zapratite Centar za afirmaciju dece i omladine na njihovoj facebook stranici kako biste bili u toku sa njihovim aktivnostima i kako biste mogli da saznate datume novih predstava. Dolaskom na predstave pružićete podršku mladim ljudima koji vole i žele da se bave glumom i udruženju CADO koje vredno radi na njihovom održavanju.