Zaječar: Obuka za vršnjačke edukatore

Mladi iz Zaječara, uzrasta od 15 do 30 godina, imaće priliku da prođu petodnevnu obuku za vršnjačke edukatore u Vrnjačkoj banji. Program obuke obuhvata radionice i predavanja na teme opšte bezbednosti, zatim ljudskih prava i prava mladih, policija u zajednici i odnosm mladih sa policijom, socijalna zaštitia i socijalne usluge – centar za socijalni rad, kome se za koji problem obratiti, kao i tema bezbednost na festivalima i sportskim dešavanjima.

Tim trenera i predavača, koji će raditi sa mladima ima za cilj da prenese svoje znanje mladima, koji će nakon ovog treninga kroz vršnjačke edukacije u srednjim školama u Zaječaru razgovarati sa mladima na gore navedene teme i koji će na taj način biti promoterei bezbednosti u svojoj lokalnoj zajednici,a samim tim stvarati i sigurno i bezebdno okruženje za svoje vršnjake.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi uzrasta 15 do 30 godina iz Zaječara, koji žele da postanu vršnjački edukatori.
Ukoliko imate motivaciju, želju za novim znanjima, ukoliko ste komunikativni, kreativni i spremni za timski rad, pozivamo vas da se prijavite.

Svi zainteresovani mladi Zaječarci mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara do nedelje 28. septembra 2019. godine.

Broj učesnika treninga je ograničen na 20, ali će nakon prijava komisija raditi selekciju na osnovu popunjenih motivacija, a odabrani učesnici će biti obavešteni pute mail-a.

Učesnicima škole za vršnjačke edukatore organizator obezbeđuje prevoz do mesta održavanja treninga, kao i smeštaj i ishranu tokom treninga.

Maloletni učesnici, nakon selekcije,a pre polaska na trening, biće u obavezi da dostave saglasnost roditelja za učešće na školi.