Korisni alati u nastavi GV – PADLET

Padlet predstavlja onlajn zid za postavljanje različitih objava. Namenjen je školama i poslovnim organizacijama čije korišćenje daje mogućnosti velike saradnje i interekcije korisnika.

UPUSTVO:

Kao pojedinci, možemo da se registrujemo besplatno na sajt https://padlet.com i da kreiramo sami table na kojima drugi mogu da sarađuju spolja. Prve 3 table su besplatne. Ako podesimo da je tabla potpuno javna svako može da piše na njoj, postavlja objave bez prijavljivanja.Nakon registracije, sve vreme imamo podršku četom i putem iskačućih poruka da bismo kreirali svoj prvi zid. Na kontrolnoj tabli našeg naloga možemo da pokrenemo novi zid, pratimo statistiku, pozovemo saradnike. Nova tabla je čista i velika. Alati za uređivanje se nalaze duž desne strane. Najbitnija ikonica je točkića u gornjem desnom uglu putem koje podešavamo celu tablu: biramo pozadinu, određujemo vidljivost i dozvole, dobijamo kod za ugradnju na neko veb-mesto, link za deljenje itd. Unos sadržaja na tabli započinjemo uvek duplim klikom na znak + kada nam se otvara boks u kojem možemo da pišemo, prilažemo datoteke (sliku, video, tekstualnu datoteku), linkove i sliku snimljenu tog trenutka kamerom.

PRIMENA U NASTAVI GV:

Javne table su veoma korisne za nastavu građanskog vaspitanja jer daju mogućnost vođenja onlajn diskusije među učenicima i dobar su način za uključivanje u rad manje komunikativnih učenika i onih koji teže iskazuju svoje mišljenje. Kreiranu tablu nastavnik može da ugradi u svoj sajt, da je koristi kao knjigu utisaka, kao mesto za povratne informacije nakon časa ili nastavne celine, mesto za planiranje i razmenu ideja.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više