Lansiramo online platformu Građansko vaspitanje

Beograd, 20. septembar 2019. godine – Sa zadovoljstvom objavljujemo lansiranje najavljene on-line platforme Građansko vaspitanje, koja je deo Resurs Centra Građanskih inicijativa!

 

Stranica je prvenstveno namenjena nastavnicima i nastavnicama građanskog vaspitanja, ali smo sigurni da će biti korisna svima kojima je potrebna podrška u pronalaženju ideja za rad sa decom i mladima. Platforma Građansko vaspitanje je jedinstveno mesto koje će sadržati raznovrsne materijale namenjene izvođenju nastave Građanskog vaspitanja u osnovnoj i srednjoj školi. Verujemo da će posebno biti korisna zbog novih nastavnih programa, koji predstavljaju osnovu za šire tematsko planiranje i projektnu nastavu. Na ovaj način Građanske inicijative žele da doprinesu boljem kvalitetu znanja učenika, a posebno njihovoj proaktivnoj ulozi u procesu učenja.

Pored korisnih materijala za nastavu i drugih sličnih sadržaja, posebno bismo istakli interaktivni segment stranice pod nazivom primeri dobre prakse, u vidu foruma za tri ciklusa obrazovanja (od 1. do 4. razreda osnovne škole, od 4. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4 razreda srednje škole) gde nastavnici/ce mogu da razmenjuju ideje i predloge za časove, radionice, svoja iskustva i sve ono što misle da bi moglo da bude korisno za njihove kolege i koleginice.

Takođe, ovom prilikom bismo želeli da vas podsetimo na istraživanje koje su Građanske inicijative sprovele 2018. godine o efektima nastave predmeta građansko vaspitanje, čije rezultate možete pročitati u publikaciji koja je dostupna za preuzimanje  na platformi, u delu stručna literatura (LINK).

Još jedna novina koju planiramo i koja će vrlo uskoro biti dostupna je Newsletter, koji će sadržati primere i predloge izvođenja časova za nastavne jedinice u okviru gradiva za osnovnu i srednju školu. Pored toga, u newsletter-u će se nalaziti i neki nastavni materijali, korisni linkovi, vesti i slično. Ukoliko ste zainteresovani za dobijanje newsletter-a molim vas da se prijavite slanjem mejla na adresu civin@gradjanske.org sa naznakom za osnovnu ili srednju školu.

Vaše mišljenje nam je važno i zbog toga želimo da vas pozovemo da nam sve komentare, utiske i predloge u vezi sa izgledom i sadržajem platforme šaljete na civin@gradjanske.org , sa naznakom on-line platforma. Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više