Nagradni konkurs za nastavnike i učenike: #DigitalnaEkspedicija 2021

Projektni izazov #DigitalnaEkspedicija ima za cilj da podrži i nagradi najbolje ideje za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji.

Projektni izazov ima vrlo jasan zadatak: osmisliti idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa (veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje i sl.) koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal u cilju povećanja nivoa digitalne pismenosti učenika, ali i opšte populacije.

Projektni izazov je otvoren za školske timove iz osnovnih i srednjih škola, koje mogu činiti 3-5 učenika i 1-2 nastavnika-mentora. Prijave su otvorene do 10. maja 2021. u 23:59. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn formulara. Komisija će izabrati projektne predloge čija će realizacija biti podržana u iznosu između 50.000,00 RSD i 150.000,00 RSD. Za sva dodatna pitanja ili nedoumice možete pogledati našu stranicu sa dodatnim objašnjenjima, kao i pravilnik konkursnog izazova. ​

Školski timovi koje komisija odabere za dobijanje podrške, u skladu sa kriterijumima ​ javnog poziva, dobiće navedena finansijska sredstva i imaće na raspolaganju šest nedelja da realizuju svoj projektni predlog. Tim Digitalne ekspedicije će pobedničkim projektnim timovima pored finansijske podrške obezbediti i podršku kroz konsultacije i mentorstva od strane eksperata u ovoj oblasti.

„#DigitalnaEkspedicija – Izazov 2021” je zajednička inicijativa Fondacije Propulsion Fond, Inicijative „Digitalna Srbija”, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV), koja se realizuje u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Inicijativa za novi medijsku i digitalnu pismenost” (kratko „Nova pismenost”​).

Više detalja možete naći ovde.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više