Održana fokus grupa u Somboru

25. oktobar 2019. godine, Sombor

U Somboru smo razgovarali sa srednjoškolcima, nastavnicima građanskog vaspitanja ali i sa predstavnicima lokalnih omladinskih organizacija.

Predstavnica jednog udruženju iz Sombora kao najveći problem u radu i aktivnostima navela je nedostatak finansiranja. Uprkos tome što to udruženje često ima dobre inicijative i ideje, kada se dođe do pitanja realizacije, tu nastaje problem i zastoj, jer su za većinu aktivnosti potrebna bar minimalna sredtsva ili podrška u vidu prostora, materijala i sličnih stvari. Kažu da se najćešće snađu ali da će  neki ozbiljniji planovi morati da sačekaju, dok ne bude bilo finansijskih mogućnosti da se oni izvedu. Kažu da su optimistični i da čekaju rezultate jednog evropskog projekta za koji su nedavno aplicirali.

Ovo je poslednja, trinaesta po redu, fokus grupa održana u okviru projekta Podrška jačanju učeničke participacije za građansko obrazovanje – „Demokratija se uči u školi“, koji Građanske inicijative sprovode u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Srbije, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

 Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više