Održana prva Otvorena učionica – motivacija učenika kao preduslov za sticanje novih znanja

Kako odabrati nabolji metodu učenja Građanskog vaspitanja i prilagoditi nastavne jedinice uzrastu, a postići potpunu zainteresovanost celog odeljenja, nastavnici/ce su učili prethodnog vikenda u Protoru Miljenko Dereta u Beogradu. Na radionici pod nazivom „Otvorena učionica“, prvoj u ovoj školskoj godini, obrađena je tema „Metode u izvođenju nastave i uloga nastavnika/ca“.

Više od 10 nastavnika iz različitih delova Srbije i svih ciklusa obrazovanja upoznalo se sa glavnim metodama i tehnikama u izvođenju nastave Građanskog vaspitanja, vežbanjem na konkretnim primerima iz nastave koju sprovode u okviru ovog predmeta. Predstavljene su im razne igrice zagrevanja za motivaciju učenika/ca, a što je još bitnije, razmenili su iskustva koja će moći da uvrste u svoje programe rada u ovoj školskoj godini.

Motivacija učenika/ca da prate predavanje najbitniji je segment svakog časa, pa i čaosva Građanskog vaspitanja i to je ono što je bila glavna tema ove radionice. To se može postići samo ako se nastavna jedinica prilagodi njihovom iskustvu iz života, kroz konkretne primere i podržavanjem njihove radoznalosti. Podsticanjem aktivizma od prvih godina školavanja osiguravamo stvaranje odgovornih i aktivnih građana, a samim tim i boljeg društva, zajednički je stav svih profesora i profesorki koji su pohađali prvu “Otvorenu učionicu”, koju su organizovale Građanske inicijative.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više