Otvorene su prijave za treći Školski klimatski izazov “Grad i klimatske promene” do 25. aprila

Otvorene su prijave za besplatno učešće na trećem po redu takmičenju “Školski klimatski izazov” na temu “Grad i klimatske promene” koje organizuje KidHub iz Beograda.

Poziv je namenjen svim osnovcima uzrasta od 8-14 godina, njihovim učiteljima i predmetnim nastavnicima iz svih osnovnih škola u Srbiji. Na ovom svojevrsnom dizajn maratonu deca uz mentorstvo svojih nastavnika i učitelja osmišljavaju ekološka rešenja problema izazvanih klimatskim promenama u svojoj zajednici i okruženju.

Prijave za “Školski klimatski izazov” su otvorene do 25. aprila, a učešće je besplatno.

Učitelj ili predmetni nastavnik koji želi da prijavi đačke timove iz svoje škole, treba da popune Prijavu OVDE, a učenici koji prijavljuju svoje ekipe, treba da popune Prijavu OVDE. Iz jedne škole je moguće prijaviti do pet timova. Učesnici takmičenja će biti odabrani na osnovu motivacionog pisma.Sve dodatne informacije o takmičenju možete pronaći OVDE. 

Školski klimatski izazov se održava u sklopu dvogodišnjeg projekta „Da Nam Klima Štima” koji u Srbiji realizuje WWF Srbija uz podršku Vlade Švedske. Realizator takmičenja je KidHub iz Beograda.Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više