Prijavite se za JA MOGU školski izazov 2020.

Beograd, 08. novembar 2019. godine-

Ukoliko ste nastavnik/učitelj/edukator za decu, ukoliko hoćete da razvijate veštine 21. veka kod vaših učenika kroz projektnu nastavu i ukoliko  želite da podignete kvalitet Vaše nastave/edukativnog programa na viši nivo i uz to prikažete rezultate svog rada lokalno i internacionalno, prijavite se i učestvujte u JA MOGU školskom izazovu!

JA MOGU školski izazov je godišnja manifestacija koja okuplja sve škole, nastavnike/edukatore i učenike koji su učestvovali tokom godine u izradi DFC projekata.

Šta je DFC (Design for Change) projekat? DFC projekat je projekat koji se bazira na jednostavnoj design thinking metodologiji putem koje deca dolaze do rešenja problema na koje nailaze u svojoj okolini. DFC metodologija se sastoji iz 4 koraka – OSETI, ZAMISLI, URADI i PODELI (OZUP) i pojednostavljuje pristup problemu kao i njegovo rešavanje.

Dođite 24.novembra od 17h u Centar za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu na – Proslava JA MOGU 2019 kako biste se upoznali sa prošlogodišnjim projektima i timovima koji su izabrani za ambasadorke Srbije da učestvuju na globalnoj proslavi u Rimu!

Registrujte se  (http://tiny.cc/7f5cfz) kako biste dobili priručnik „10 školskih časova da promeniš svet“.

Vega omladinski centar, udruženje iz Beograda, posvećeno izgradnji kvalitetnog okruženja za rast i razvoji dece i mladih, je predstavnik DFC u Srbiji. U pilot fazi programa smo ukupno imali 6 završenih projekata. Prošle godine vodili smo jednu nastavnicu i dve učenice na globalnu proslavu „Be The Change“ na Tajvan, gde su prezentovale svoj projekat zajedno sa predstavnicima još 23 zemlje. Ove godine vodićemo 24 učenice i njihove 4 nastavniće na desetu svetsku proslavu DFC pokreta koji će skupiti više od 2000 dece iz više od 47 zemalja širom sveta  i održaće se u Rimu od 27. do 30. novembra. Ove godine se organizuje i proslava finalnog projekta Školskog izazova “JA MOGU 2019” u Beogradu.

Više info www.dfcsrbija.orgFinansijski alati Resurs centra

Saznaj više