Top lista najboljih besplatnih aplikacija za udruženja

Udruženja uglavnom funkcionišu pomoću štapa i kanapa, što znači da morate da se dovijate na razne načine da biste pronašli dobar dizajn, kreativne ideje i praktične alate u toku rada.

Tim Građanskih inicijativa je za vas izdvojio najznačajnije sajtove za povećanje produktivnosti vašeg rada.

  1. Canva

Canva je odličan alat za sve koji imaju ideju kako bi dizajn trebalo da izgleda, ali ne mogu da plate dizajnera. Pre svega Canva nudi izbor slika koji odgovara platformama za koji se dizajn pravi (veličina za društvene mreže, vizit kartu, poster ili flajer).  Tehnologijom drag and drop možete samo prevlačiti oblike i boje koji vam trebaju da biste napravili dizajn koji odgovara vašem udruženju. Ono što je najbolje je to što je usluga za non-profit besplatna, te na raspolaganju imate veliki broj slika i ikonica. Ono što vam predlažemo je da izaberete svoju paletu boja i da uvek vaš dizajn prati boje vašeg udruženja.

 

2. Vodič kroz potrencijalne izvore finansiranja

Vodič je sjajan alat kada zaškripi sa finansijama. Na ovoj online platformi Građanskih inicijativa možete naći najnovije konkurse koje možete pretraživati po donatoru ili temi koja je za vas relevantna. Na sajtu se mogu naći sve relevantne informacije o aktuelnim konkursima, rokovi i uputstva za apliciranje.

3.Powtoon

Svi znamo koliko je skupo angažovati video dizajnere za kreiranje dobrog video sadržaja. Powtoon vam može pomoći da sami kreirate dobar video sadržaj i to potpuno besplatno. Servis vam pruža izbor od nekoliko modela koje možete adptirati prema svojim potrebama, uključujući i promenu boja i logoa, za adekvatnu prepoznatljivost. Video nije moguće skinuti u MP4 formatu besplatno, ali je moguće okačiti ga na YouTube, što je dovoljno dobro za besplatnu uslugu.

  1. Balkan TechSoup

Da li ste znali da Google ima program besplatnog reklamiranja za neprofitne organizacije? Ideja je da se podrže udruženja kroz Google grant šeme koje omogućavaju besplatne AdWord reklame za udruženja. Moramo napomenuti da ovaj korak zahteva da vaše udruženje već ima sajt i da vi kao korisnik morate da radite na usavršavanju svog znanja kroz Google platformu, ali i za to postoji spreman niz vebinara koji vam mogu olakšati ove korake.

  1. Wix

Ukoliko nemate vaš sajt Wix može da vam ponudi već spremne templejte u koje možete lako i brzo da dodate vaš sadržaj. Aplikacija je jednostavna i lako se koristi. Ono što je definitivno mana ove usluge je to što nakon kreiranja sajta ukoliko ne želite da platite morate da koristite njihovu ekstenziju, pa će vam sajt zvučati udruzenjengo.wix.com. Ukoliko vam to ne smeta za par sati možete imati svoj sajt.

6. RC – Resurs centar

Sajt koji su kreirale Građanske inicijative može da vam omogući da budete upoznati sa svim najnovijim dešavanjima u civilnom sketoru. Ni jedan konkurs, poziv ili vest neće proći neopaženo ukoliko redovno posećujete ovaj sajt i pretplatite se na njuzleter.

7. MailChimp

Ono što vam može brzo i jednostavno olakšati komunikaciju sa korisnicima jeste brza i jeftina razmena vesti. MailChimp to nudi umotano u lep dizajn. Uz malo kreativnosti vaš emailovi mogu izgledati profesionalno dizajnirani. Takođe, ovaj servis možete adaptirati tako da postoji subcribe dugme na vašem sajtu ili Fejsbuk stranici.

8. Donacije.rs

Ova platforma koju je napravio Catayst omogućava da prikupite sredstva za svoj rad kroz crowdfunding i online kapmanju za donacije. A kada ste već tu da čekirate kako sajt radi, podržite i neku od aktuelnih kampanja.

9. Media Toolkit

Da biste mogli da pratite objave u medijima tema koje su vam važne ne morate da plaćate skupe agencije, već možete da koristite besplatnu uslugu Media Toolkita za presscliping. Ovaj alat omogućava besplatno praćenje dve teme sa ključnim rečima. Na ovaj način možete da ispratite sva svoja gostovanja ili značajne teme za oblast kojom se bavite.

10. Trello

Trello je sjajna stvar za organizaciju tima. Svi zaposleni imaju svoju tablu sa zadacima, ali i zajedničku tablu na kojoj je moguće pratiti napredak i obaveze kolega. Takođe, moguće je šerovati bord sa eksternim saradnicima, pa i oni mogu da kreiraju svoju to-do listu aktivnosti, kao i da pišu komentare, ocenjuju predloge. Ova aplikacija omogućava da zajednički rad bude jednostavniji i lakši. A najbolje od svega je to što je potpuno besplatna.

Za još ideja možete pogledati ove sjajne stranice:

http://www.nptechforgood.com/2016/02/28/36-useful-apps-online-tools-for-nonprofits/

buzzsumo.com

https://www.contentideagenerator.com/member/generate.php