Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe

Unija srednjoškolaca Srbije sprovodi akciju Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe čiji je cilj prikupljanje očuvanih pametnih telefona i tableta koji će dalje biti prosleđeni onima kojima su potrebni (na ovom linku možete videti mapu mesta na koja možete da odnesete uređaje). Na taj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život I ne skuplja prašinu u fioci.

Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan.

Ovom akcijom među mladima se promoviše ideja solidarnosti.

Na ovaj način ćemo produžiti život uređajima, dok ćemo nekome ulepšati život!

Pozivamo vas da prosledite informaciju o akciji dalje i pozovete svoje učenike i učenice da podrže ovu sjajnu akciju. Ovim će učenici i učenice imati mogućnost da pomognu nekome od svojih vršnjaka koji nemaju mogućnost da redovno prate online nastavu ili komuniciraju sa svojim drugarima i drugaricama.

Ukoliko vaše mesto nije na spisku i dalje možete pružiti podršku time što ćete pokrenuti akciju sa svojim učenicima ili motivisati mlade da sami to urade, pronađete mesto gde možete da skupljate telefone i ako nešto skupite ili želite da se priključite možete se javiti na e-mail: vrsnjacivrsnjacima@unss.org.rs.

Više informacija možete naći ovde.

 

*Rad Unije srednjoškolaca Srbije je podržan kroz institucionalni grant u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji realizuju Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više