Završena fokus grupa u Velikom Gradištu

Veliko Gradište, 01.10.2019. godine

Sa srednjoškolcima u Velikom Gradištu pričali smo o aktivizmu i radu omladinskih organizacija, za koje učenici/ce kažu da nemaju veliki uticaj u njihovoj lokalnoj sredini i da im je verovatno potrebna podrška u promovisanju i komunikaciji sa građanima.

Nastavnica građanskog vaspitanja je na pitanje da li bi građansko vaspitanje trebalo da bude obavezan predmet rekla: „Da! Bolna tačka gradjanskog vaspitanja je vrlo često to kakav je kadar, tu ima često propusta i tu nisu često ljudi koji su prošli obuke a i da jesu, onda verovatno nisu takav tip ličnosti koja je fleksibilna i voljna da radi sa decom, da ih podstiče”.

U razgovoru o učeničkom parlamentu učenici su istakli je da je teško da dobro funkcioniše kada škola ne pruža dovoljnu podršku i interesovanje za učeničke probleme.

Ovo je šesta fokus grupa održana u okviru projekta Podrška jačanju učeničke participacije za građansko obrazovanje – „Demokratija se uči u školi“, koji Građanske inicijative sprovode u saradnji sa Unijom srednjoškolaca Srbije, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više