Otvoren konkurs za novu „Školu političkog i izbornog sistema”

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) kao organizacija civilnog društva koja se više od 12 godina bavi decentralizacijom i reformom izbornog sistema, kao i pružanjem podrške civilnom društvu, u okviru Programa izborne reforme, organizuje novu, petu po redu, „Školu političkog i izbornog sistema“ namenjenu je predstavnicima i predstavnicama političkih partija, organizacijama civilnog društva, studentima i studentkinjama, aktivistima i aktivistkinjama, kao i novinarima i novinarkama.

Planirano je šest trodnevnih „Škola“ širom Srbije, u nastojanju da polaznicama i polaznicima pruži inovativna teorijska i praktična znanja u oblasti političkog i izbornog sistema, političkog organizovanja i decentralizacije. Prva je održana početkom juna u Beogradu, druga u septembru u Sremskoj Kamenici, treća u Novopazarskoj Banji, četvrta u Valjevu, a naredna, peta po redu, održaće se u Pirotu od 17. – 19. marta 2023godine.

Po završetku, učesnice i učesnici će steći znanja i veštine koje će u budućnosti moći da primene u okviru svojih političkih stranaka, pokreta, organizacija civilnog društva i/ili kroz unapređenje medijskog izveštavanja o političkim pitanjima.

Prijave se vrše slanjem mejla sa kratkom biografijom i motivacionim pismom na info@nkd.rs ili popunjavanjem forme na Biram koga biram sajtuNovi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više