Crta: Poziv za stažiranje

Izbori su iza ugla. Čak i kada smo daleko od idealnih izbornih uslova, izbori nama građanima daju moć da stvaramo promene. 

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA otvorila je konkurs za novu generaciju stažistkinja i stažista.

Slobodni i pošteni izbori su osnovni preduslov za izgradnju demokratije. To je razlog zbog kog CRTA ulaže ogromnu strast i energiju u svoju Posmatračku misiju.

Ako ceniš vrednosti demokratije i želiš da u timu Crte stekneš jedinstveno iskustvo u radu vezanom za izborni proces i doživiš uzbudljivu dinamiku organizacije poduhvata koji uključuje više hiljada ljudi – prijavi se na konkurs za stažiranje.

U okviru programa stažiranja koji će se odvijati uoči i tokom predstojećih izbora, steći ćeš raznovrsna znanja vezana za dugoročno i kratkoročno posmatranje izbora, što uključuje praćenje rada izborne administracije, medija, terenskih aktivnosti stranaka, rada biračkih odbora i procesa glasanja na biračkom mestu, kao i kompleksne logističke operacije koje zahteva posmatračka misija.

Program stažiranja namenjen je osobama do 25 godina starosti, sa i bez radnog iskustva, spremnim da narednih šest meseci provedu sa timom CRTA kao punopravni članovi tima angažovanog u svim fazama izbornog procesa.

Više o Posmatračkoj misiji Crte možeš da saznaš na linku.

Za prijavu na program stažiranja potrebno je da popuniš formular najkasnije do 30. septembra 2023.

Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi s konkursom, obrati se na mejl budideo@crta.rs.

Po zatvaranju konkursa bićeš obavešten/a o tome da li je tvoja prijava ušla u uži izbor.

Izvor: CRTAFinansijski alati Resurs centra

Saznaj više