CRTA: Škola parlamentarizma

Centar za istraživanje i transparentnost i odgovornost (CRTA), uz podršku Misije OEBS u Srbiji, raspisuje Konkurs za polaznike i polaznice Škole parlamentarizma.

Crtina Škola parlamentarizma nastoji da upozna studente, aktiviste, novinare i mlade predstavnike političkih partija sa strukturom i načinom rada Narodne skupštine Republike Srbije, kao i dostupnim skupštinskim mehanizmima za veće učešće građana u radu parlamenta.

Učesnici će saznati zašto je važan nezavisan, transparentan i odgovoran rad Narodne skupštine i koliko on doprinosi uspostavljanju vladavine prava i izgradnji demokratskog i odgovornog društva.

Polaznike očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri modula-vikend radionica, koje će se sprovoditi uživo. Pored teorijskog, program će obuhvatati i praktičan rad uz odgovarajuću mentorsku podršku, posetu parlamentu i razgovor sa Narodnim poslanicima, kao i simulaciju sednice parlamenta.

Prijava je otvorena za sve one koji:

  • imaju od 18 do 30 godina,
  • žele da uče, da se usavršavaju i da u ovaj program ulože 20 sati nedeljno,
  • za sve one koje zanima kako funkcioniše rad Narodne skupštine i kako u njemu može da učestvuje svako,
  • veruju da građani mogu i treba da doprinesu odgovornijem radu Narodne skupštine

Za ovaj program će biti izabrano najviše 25 polaznika i polaznica, a početak škole se očekuje sredinom decembra 2022. godine.

Prijavi se za učešće klikom na Link, do 16. novembra.