Edukativni serijal NAGVIS:”Aktivisti o aktivizmu”-nova epizoda

Predstavljamo vam još jednu epizodu serijala Nacionalne asocijacije nastavnika/ca građanskog vaspitanja “Aktivisti o aktivizmu”.

Aktivistkinja iz Centra za razvoj kulture dečijih prava, Aleksandra Stamenković, u novoj epizodi je rekla da “Privatni, personalni aktivizam podrazumeva da svakodnevno, u svakom trenutku živimo svoju autentičnost, svoje vrednosti, svoje razlike. Na taj način osvajamo prostor za razlike i dajemo priliku ljudima da se upoznaju sa različitostima, da ih negde shvate i da razumeju da razlike nisu nedostatak nego bogatstvo”.

Još epizoda serijala dostupne su svima na Jutjub kanalu NAGVIS, a poželjno je da se sadržaj primeni u nastavi Građanskog vaspitanja.

Novu epizodu možete pogledati klikom na Link.

Serijal je nastao u sklopu projekta “Poboljšanje nastavne prakse građanskog vaspitanja pružanjem podrške nastavnicima GV i umrežavanje i razvoj zajednice praktičara” koji NAGVIS realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za Budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između njih” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).