KOMS: “Prijavi se i učestvuj u pisanju Povelje o zdravlju mladih!”

Zanima te tema zdravlja mladih? 

Smatraš da je zdravlje bitna tema i da bi o njoj trebalo da se govori više? 

Imaš između 18 i 30 godina? 

Voleo/la bi da daš svoj doprinos i učestvuješ u pisanju Povelje o zdravlju mladih?

U tom slučaju Krovna organizacija mladih Srbije te poziva da se prijaviš i učestvuješ u radu grupe mladih koja će se baviti izradom Povelje o zdravlju mladih!

Možda si već čuo za KOMS-ovo istraživanje Zdravlje mladih: Položaj i potrebe mladih u Republici Srbiji, u kome je ustanovljeno nekoliko veoma važnih podataka, kao npr.:

  • Kako mladi posmatraju sopstveno zdravlje,
  • Iskustva mladih sa vakcinacijom,
  • Kakve stilove života mladi vode i koliko brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Ovo istraživanje je dalo odgovore na ova pitanja i pružilo uvid u to koliko je važno govoriti o temi zdravlja mladih i raditi na njegovom poboljšanju.

Cilj je da se izradom Povelje o zdravlju mladih pruži prilika mladima da se njihov glas čuje kao i da drugim mladima, donosiocima/teljkama odluka i relevantnim akterima ukaže na značaj ove teme.

Zbog svega ovoga je važno da se uključiš i doprineseš pisanju povelje o zdravlju mladih!

Učesnici/ce radne grupe će tekst Povelje sastaviti uz pomoć facilitatora/ke, a u okviru dva onlajn sastanka koji će se održati u drugoj polovini jula (tačni datumi će biti potvrđeni).

Zainteresovan/a si? U tom slučaju se prijavi za učešće putem prijavnog formulara.

Prijave traju od 22. juna do 1.  jula do 23:59.

Ako imaš bilo kakva dodatna pitanja, možeš se obratiti programskoj koordinatorki KOMS, Anji Jokić, na broj telefona +381 69 738 443 ili na mejl adresu anja.jokic@koms.rs.


Povelja o zdravlju mladih biće izrađena na inicijativu društveno-odgovorne platforme Zdravo dvadesete, kompanije Galenika a.d. Beograd u okviru projekta Zdravo dvadesete koji Krovna organizacija mladih Srbije sporovodi uz podršku Galenike a.d. Beograd.